fbpx

FAQ / Često postavljana pitanja

Na ovoj strani nalaze se odgovori na najčešće postavljena pitanja. Za sva dodatna pitanja, uvek nas možete kontaktirati ovde.

Sekcije

Sekcija 1 - Zašto Urban Nomad?

Putovanje kamperom je jedinstvena prilika da osetite istinsku slobodu tokom puta i da spavate pod zvezdama na kojoj god lokaciji poželite. Kombi vam daje mogućnost da posetite festivale i druge manifestacije, da se parkirate skoro gde god poželite, da nabacite ranac na leđa i uputite se na neke zanimljive hiking ture i otkrijete skrivena mesta naše zemlje, a da vas upravo on čeka u blizini da se udobno smestite, odomorite i testirate svoje kulinarske sposobnosti.

Takođe, kombiji su ekonomični za vožnju. Imaju manju potrošnju kao i povoljnije putarinu u odnosu na standardna kamper vozila.

I naravno, svaki naš kombi je jedinstven. Naš tim je osmislio i napravio svaki detalj u njima i to mu daje posebnu vrednost.

Kampovanje i putovanje u kombiju je prilagođeno svakome! Klasični VW Transporter kombi je lak za vožnju i zapravo nije mnogo veći od običnog mini-van- a. Dizajn kabine napred, motora koji je smešten u zadnjem delu i vuča na zadnje točkove pruža jedinstven i udoban osećaj tokom vožnje. Sa druge strane, mlađi član naše ekipe, Renault Master je “lakši” za vožnju (bliži je modernijim automobilima), ali imajte u vidu da je većih gabarita i dajte sebi malo vremena da se naviknete na dimenzije. Nemojte da zaboravite da ovi kombiji nisu kao automoblili koje vozite svakodnevno, no iskoristite ovu priliku da usporite i uživate u putovanju laganijim tempom.

Za sada, dozvoljeno je putovanje samo u okviru Srbije, a to znači da je lista mogućih destinacija jako velika. 

Sekcija 2 - Rezervisanje

U slučaju otkazivanja, bez nove rezervacije, mogu se primeniti naknade za otkazivanje. Prilagodili smo politiku otkazivanja uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa pandemijom Covid-19, a za više detalja pročitajte ovde.

U slučaju da moraš/želiš da otkažeš rezervaciju, molimo te da pošalješ mail u što kraćem roku, u kom ćeš naznačiti ime na koje se vodi rezervacija kao i datum putovanja. Molimo te da mail pošalješ sa maila koji je registrovan na rezervaciji.

U skladu sa Pravilima i uslovima korišćenja u zavisnosti od trenutka otkazivanja zavisi i da li će biti naplaćena naknada.

Promena u datumima putovanja, lokaciji preuzimanja/vraćanja, tipu kombija ili drugih detalja zavisiće od raspoloživosti pa vas stoga molimo da nam se obratite kako bi našli najbolje moguće rešenje.

Depozit se ostavlja na licu mesta prilikom preuzimanja kombiji, u kešu ili rezervisanjem sredstava na vašoj kreditnoj kartici. To znači da će sredstva biti privremeno rezervisana na vašem računu u toku trajanja vaše avanture. Depozit se vraća u potpunosti ukoliko se kombi vrati u stanju u kom vam je i predat.

Pogledajte ovde šta je sve uključeno u naš osnovni paket, a šta možete dodatno da odaberete za još veći doživljaj uz odgovarajuću doplatu.

Prilikom rezervacije (nakon naše potvrde dostupnosti) potrebno je uplatiti minimum 30% od ukupne cene ili punu cenu. Uplatu rezervacije možete izvršiti direktno na naš račun, a ostatak na prilikom preuzimanja u gotovini, karticom ili takođe uplatom na račun.

Uplata na račun

Nakon dogovora oko termina vašeg putovanja, poslaćemo vam detalje za uplatu iznosa rezervacije od 30%. Na mejll ćete dobiti potvrdu rezervacije nakon što uplata bude evidentirana.

Sekcija 3 - Putovanje

Naravno! Urban Nomad kombiji su pet friendly.

Za sada, naši kombiji su registrovani za maksimum 3 osobe i sedišni prostor je isključivo u prednjoj kabini, što znači da deca uzrasta ispod 12 godina ne mogu da se voze u kombiju.. Nažalost, trenutno nemamo na raspolaganju dečija sedišta.

Samo jedna osoba će biti ovlašćena da vozi kombi tokom celog vašeg putovanja. Vozač mora biti uzrasta preko 23 godine sa minimum 5 godina aktivnog iskustva u vožnji.

Da, postoji. Minimum za iznajmljivanje je 3 dana.

Naša preporuka je da stvari spakujete isključivo u “mekane” tobre ili rančeve, a nikako u kofer zbog nemogućnosti odlaganja istog u kombiju.

Naš tim će se potruditi da vam da što više preporuka i saveta za vašu avanturu ili specijalan događaj koji organizujete tokom trajanja vašeg puta. Za više detalja o našoj ponudi za događaje posetite stranicu klikom ovde.

Whatifness kombi je opremljen grejanjem i samim tim spreman i za blaže zimske noći, dok je BuntoVAN spreman samo za ostala godišnja doba.

Najbolje vreme za avanturu kombijem je od maja do septembra, dok je glavna sezona tokom juna, jula i avgusta.

Naša preporuka je da posetite neke od naših partnerskih kampova ili  da istražite kampove širom Srbije na sajtu Kamping Asocijacije Srbije. Obratite se našem timu za preporuke za kamping mesta širom Srbije.

Sekcija 4 - Proces preuzimanja/vraćanja i šta u slučaju nesreće

Potrudićemo se da ovaj proces bude što prihvatljiviji za vas.

Napravićemo turu po kombiju, kratku obuku vožnje, pokazaćemo vam funkcionalnosti, na koji način da koristite opremu i dati vam preporuke za ugodniji doživljaj. Odgovorićemo na sva vaša pitanja i proći kroz detalje ugovora koji potpisujemo i uslove koji su vezani za depozit, dobićete preporuke i vaša avantura može da počne!

Sličan scenario je i prilikom vraćanja kombija. Na dogovorenoj lokaciji ćete predati kombi i ključeve, uradićemo proveru kombija, izvršiti povraćaj novca od depozita (u slučaju da je kombi vraćen u stanju u kom je i preuzet) i vaša avantura sa Urban Nomad kombijem se tu završava. Naravno do neke naredne avanture!

Urban Nomad tim je dostupan 7 dana u nedelji u dvokratnom radnom vremenu od 7:00 do 11:00h i od 16:00 do 22:00h. Ranije ili kasnije preuzimanje i vraćanje je moguće uz doplatu.

Preuzimanje i vraćanje kombija je moguće trenutno na 2 lokacija u Beogradu. Proverite koje ovde.

Kao prvo, nemojte da paničite.

Svi naši kombiji imaju Pomoć na putu 24/7. Prilikom preuzimanja kombija dobićete potrebne instrukcije, dokumentaciju i brojeve telefona. 

Ukoliko primetite bilo kakve probleme sa kombijem ili imate bilo kakve nedoumice, molimo vas da nas nazovete a mi ćemo vam pružiti pomoć kako bi nastavili mirno vašu avanturu.

Mi iznajmljujemo čist kombi pa vas molimo da ga vratite u istom stanju.

Kuhinjski set (šerpe, posuđe, escajg,…) kao i sama kuhinja moraju biti čisti prilikom vraćanja kombija. Balon sa otpadnom vodom treba biti ispražnjen a dodatci koje ste iznajmili vraćeni čisti i u stanju u kom su preuzeti.

Kuhinjske krpe, peškire i posteljinu nije potrebno prati pre vraćanja. Ostavite ih složene i mi ćemo se pobrinuti za pranje.

Da, kombi je potrebno vratiti sa punim rezervoarom, u suprotnom će razlika biti naplaćena iz depozita.

Prilikom preuzimanja kombi ćete dobiti sa punim rezervoarom kako bi mogli da krenete na put odmah nakon preuzimanja. U slučaju da u rezervoaru bude manje goriva prilikom preuzimanja, dodaće se to u napomenu i sa istom količinom goriva ćete moći da vratite kombi.

Login

Iznajmi kamper. Uživaj u prirodi. Budi NOMAD.

Urban Nomad d.o.o.
11000 Beograd
Matični broj: 21679089
PIB: 112495120

Kontakt