fbpx

Održivost

Održivost

Za naš tim, održivost je jedan od prioriteta. Kupovinom “starih” kombija odlučili smo da im produžimo radni vek, ujedno ulepšamo njihovu sliku u društvu, jer su u Srbiji uglavno korišćeni za “prljave” poslove 😊 S obzirom na starost vozila, svesni smo i činjenice da su oni veći zagađivači od modernih automobila, stoga nam je cilj da u narednom periodu svim našim vozilima ugradimo hidrogen katalizatore za prečišćavanje izduvnih gasova, a u međuvremenu vršimo redovna čišćenja sistema. Naravno, tu se priča ne završava, naši kombiji imaju GPS uređaje pomoću kojih beležimo pređene kilometere radi proračuna emisije CO2. Zatim, u meri u kojoj to bude moguće, doniraćemo sredstva ili i sami organizovati svake godine sadnju drveća sa ciljem da smanjimo zagađenje i podržimo svež vazduh uz pomoć naših kuća na točkovima.

Ove akcije će biti sprovedene periodično u vreme sadnje drveća u saradnji za ekološkom organizacijom Familia Nature.

Svi Urban Nomad kombiji su jedinstveni jer je u pitanju ručni rad. Prilikom izrade su u najvećoj meri korišćeni prirodni i reciklabilni materijali, kao i materijali kojima smo dali novu upotrebnu vrednost.

Jedan od naših kombija je opremljen solarnom pločom, koja omogućava kompletno snadbevanje električnom energijom, a težimo da u budućnosti to bude slučaj sa svim našim kombijma.

Putovanje kombijem otvara vrata za neke nove avanture, istraživanje malih, manje poznatih i skrivenih mesta. Upravo tako podstičemo uključivanje lokalnog stanovništva i seoski turizam. Želimo da stimulišemo naše urbane nomade da se okrenu mikro turizmu i prirodi. Da na taj način zajedno širimo svest o važnosti zaštite životne sredine i očuvanja prirode. Cilj nam je da zajedno aktivno razmišljaju o svom uticaju na prirodu.

Login

Iznajmi kamper. Uživaj u prirodi. Budi NOMAD.

Urban Nomad d.o.o.
11000 Beograd
Matični broj: 21679089
PIB: 112495120

Kontakt